Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Επίσκεψη Φινλανδία -Ελσίνκι.



 Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ελσίνκι της Φινλανδίας από 15-21 Αυγούστου . Το σχολείο μας συμμετείχε με τις εκπαιδευτικούς, Ηλιάδου Βασιλική και Καπετανίδου Μαρίνα.

 Το πρόγραμμα με το όνομα  "Effective pedagogies for the 21th century learning." περιελάμβανε παρουσιάσεις και βιωματική μάθηση στις νέες παιδαγωγικές του 21 αιώνα όπως η ανεστραμμένη τάξη και  μαθητοκεντρική τάξη.Καθώς και γνωριμία με νέα διαδικτυακά υποστηρικτικά εργαλεία που βοηθούν και αναβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία.Σε αυτό  συμμετείχαν 16 εκπαιδευτικοί από 6 χώρες της Ευρώπης .

 Επίσης το πρόγραμμα περιελάμβανε γνωριμία με το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας καθώς και επίσκεψη σε Φινλανδικό σχολείο. Το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα  εστιάζει ιδιαίτερα στην "Αυτονομία " τόσο για τις επιλογές του δασκάλου όσο και του μαθητή.Κυρίαρχο μότο είναι ¨Voice your choice¨.

Γνωρίσαμε από κοντά μέσα από ξενάγηση την όμορφη πόλη του Ελσίνκι καθώς και τα κοντινά νησάκια στα περίχωρα .Συναντήσαμε υπέροχους ανθρώπους ,ανταλλάξαμε απόψεις.

Ηταν μια μοναδική εμπειρία !

Video της επίσκεψης είναι διαθέσιμο εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

cc

 cc