Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Αγάπη για το περιβάλλον . Δύναμη μας η φωνή μας .

 

Το Δ1 σε δράση ....




Με αφορμή τις πληροφορίες  και εικόνες που τους παρουσίασα από το Ελσίνκι οι  μαθητές του Δ1 διαπίστωσαν πόσο όμορφο ,καθαρό και φιλικό  είναι το Ελσίνκι για τους Φινλανδούς . Σκέφτηκαν λοιπόν , πώς μπορούν να κάνουν την πόλη μας, το Ωραιόκαστρο , ομορφότερο .


Έτσι ασχολήθηκαν  μέσα από διάφορες δράσεις με τα προβλήματα  του Ωραιοκάστρου. Τι μας αρέσει, στην πόλη μας και τι μας ενοχλεί και πως μπορούμε να την κάνουμε ομορφότερη . 
Αυτό  περιλάμβανε εκδρομή στη Λίμνη του Καλόγερου καθώς και βόλτα  στην πόλη μας για να παρατηρήσουμε  τα προβλήματα και να τα καταγράψουμε . 

Μέσα από αυτή την καταγραφή   σκέφτηκαν τα παιδιά να στείλουν και επιστολές με τα παράπονα και τις παρατηρήσεις τους, στον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου . 

Τα παιδιά έγραψαν ηλεκτρονικά μηνύματα και  τα έστειλαν ηλεκτρονικά στο δικό μου ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (έτσι εξοικειώθηκαν με την σύνταξη επιστολής στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ) . 

Όλες αυτές οι επιστολές οργανώθηκαν σε ένα padlet . Έτσι μπορέσαμε και τις διαβάσαμε όλες μαζί και τις σχολιάσαμε .Επόμενο βήμα μας είναι να  στείλουμε αυτό το padlet στον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ημερίδα διάχυσης του προγράμματος

 Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ημερίδα διάχυσης του προγράμματος. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι κινητικότ...