Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

 

Με αφορμή το ταξίδι μου στη Σουηδία ,οι μαθητές της τάξης μου , γεμάτοι ερωτήματα και απορίες για τη μακρινή αυτή χώρα, θέλησαν να την ανακαλύψουν.

Χωρίστηκαν σε ομάδες και κάθε ομάδα δούλεψε και μας παρουσίασε κάτι από αυτή τη χώρα.



Η πρώτη ομάδα εντόπισε τη χώρα στο χάρτη της Ευρώπης, μας  έδειξε τα σύνορα της, καθώς και κάποιες  πληροφορίες για το κλίμα της χώρας . Παρατηρήσαμε πόσο βόρεια βρίσκεται σε σχέση με την Ελλάδα και κατανοήσαμε το διαφορετικό της κλίμα .


Μια άλλη ομάδα ασχολήθηκε με την ιστορία και τον πλούσιο πολιτισμός της. Ανακαλύψαν τα σπουδαία μουσεία και τους μάγεψε ιδιαίτερα το VASA MUSEUM με το καλοδιατηρημένο πολεμικό πλοίο του 17 αιώνα. Αυτό που τους εντυπωσίασε  περισσότερο ήταν το γεγονός ότι αυτό το πολεμικό πλοίο  βυθίστηκε στο πρώτο του ταξίδι.



Η επόμενη ομάδα, μας παρουσίασε την όμορφη πόλη της Στοκχόλμης .Η πόλη που εκτείνεται σε 14 νησιά γεμάτη όμορφα κτίρια .



Η τελευταία ομάδα μας παρουσίασε την Calma Stan, το όνομα της παλιάς πόλης, όπου εκεί βρίσκεται και το κτίριο που γίνονται η απονομές των βραβείων Νόμπελ. Αυτό ήταν και η αφορμή να κουβεντιάσουμε για τα βραβεία Νόμπελ  και να αναφερθούμε στους Έλληνες που τιμήθηκαν με αυτό το βραβείο.




Ένα όμορφο ταξίδι γνώσεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

cc

 cc